Dubai Marina Mall

De Dubai Marina Mall mag niet verward worden met de Dubai Mall. De Dubai Marina Mall is vernoemd naar de wijk waar deze shopping mall ligt: Dubai Marina. Het winkelcentrum ligt vrijwel aan Sheikh Zayed Road. Er is dan ook een eigen afrit op deze snelweg waarmee je rechtstreeks de parkeergarage van het winkelcentrum inrijdt. Het winkelcentrum kun je ook bereiken met de watertaxi’s en taxibussen van RTA. De plek waar je op- en af kunt stappen voor de RTA Water Taxi is bij Little More op level P. Het station voor de waterbus zit naast Gourmet Burger Kitchen op level P.

Winkels

In totaal telt de Dubai Marina Mall zo’n 120 winkels. Onder deze winkels zitten vooral de meer betaalbare ketens zoals H&M, New Look, Mango, Levi’s, Diesel en Tommy Hilfiger. De dure merken zoals Louis Vuitton en Prada hebben in deze shopping mall geen vestigingen. Ongeveer driekwart van de winkels bestaat uit modezaken. Verder kun je terecht voor elektronica, boeken, speelgoed, chocolade, brillen, schoenen, juwelen, horloges, parfum en cosmetica. Op de onderste verdieping zit supermarkt Waitrose, die zichzelf presenteert als een supermarkt met de kwaliteit van specialistische zaken.

Dubai Marina Mall

Tweede verdieping

De bovenste verdieping is vrijwel geheel ingericht voor amusement en voedsel. Een ruim deel van de topverdieping is ingericht als foodcourt. Hier kun je van alles eten, van noodles tot Arabisch eten en McDonalds. Het bijbehorende buitenterras geeft een prachtig uitzicht over het water, de boten en de hoogbouw van Dubai Marina. Een prachtige kosmopolitische setting om je maaltijd op te eten.

Op de tweede verdieping zit de in 2010 geopende bioscoop van Reel Cinemas waar je de hele dag door de nieuwste films kunt kijken. Omdat Engelstalige films geen nasynchronisatie kennen, kun je deze gewoon bezoeken.

Praktische informatie

De winkels in Dubai Marina Mall zijn dagelijks geopend vanaf 10 uur ’s morgens. Op donderdag en vrijdag sluiten de winkels pas om middernacht, de overige avonden gaan om 22 uur ’s avonds de deuren van de winkels dicht. Supermarkt Waitrose kent ruimere openingstijden. De deuren gaan daar om 8 uur ’s morgens al open. Op donderdag en vrijdag sluit Waitrose ook om middernacht. De andere dagen sluit Waitrose om 23 uur ’s avonds.

Roken is in het winkelcentrum verboden. In het winkelcentrum zijn gratis toiletten aanwezig en wie geld wil pinnen die kan dat bij drie verschillende ATM’s (geldautomaten) doen. Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage.

Meer informatie

Dubai Marina Mall