Burj Al Arab

Het zelfbenoemde zevensterrenhotel Burj al Arab is niet alleen een hotel, het is bovenal een icoon voor de stad Dubai. Wat betreft design en luxe is dit de top en daar nog ver overheen. Dat is ook wel merkbaar in de prijzen. Een nachtje in dit hotel kost je minimaal duizend euro per nacht exclusief belastingen. Het enige moment waarop je soms via een hotelboekingssite nog een iets aantrekkelijkere prijs kunt vinden is in de zomer, als het eigenlijk niet te harden is in Dubai. Dan is het laagseizoen in het rijke emiraat. Dat is dan ook merkbaar in de tarieven van Burj al Arab.

Als gast kun je van bijna alle denkbare luxe genieten. Zo telt het 321 meter hoge hotel alleen maar suites en geen gewone kamers. Alle suites genieten van een smaakvolle luxe inrichting met hottub, gratis WIFI in heel het hotel, gratis butlerservice (24 uur per dag), een privéstrand, onbeperkte toegang tot het Wild Wadi Waterpark en de beschikking over de fantastische restaurants en bars van het hotel. Tegen betaling kun je je met een heuse Rolls Royce of BMW 7-serie van de luchthaven laten ophalen en er naartoe laten brengen.

Burj al Arab bezoeken

Overnacht je niet in Burj al Arab en wil je toch een kijkje nemen? Dat kan wel, maar niet zomaar. Als je als niet-gast bij de entree aankomt dan wordt kom je er niet in. Je mag geen stap verder zetten dan ze zwaar bewaakte toegangspoort. Met de auto of taxi naar binnen? Daarvoor geldt hetzelfde. De enige manier voor niet-gasten om het terrein op te komen en naar binnen te kunnen gaan is door middel van een reservering in één van de restaurants of de Skyview Bar.

Een reservering moet gegarandeerd worden door middel van een creditcard. Hiermee wil men voorkomen dat mensen op het lumineuze idee komen om een reservering te maken, naar binnen te gaan en niet naar het restaurant of de Skyview Bar te gaan. Eenmaal binnen mag je wel zo lang blijven als je wilt. Je mag 30 minuten voor aanvang van je reservering het hotel in.

Burj Al Arab

Skyview Bar

De Skyview Bar hangt als het ware boven de zee. Deze bar zit aan de achterkant van Burj al Arab op de 27e verdieping. Vanuit de bar heb je een prachtig uitzicht over Dubai. Aan de noordkant zie je de kustlijn en Downtown Dubai met Burj Khalifa. Aan de zuidkant kijk je richting Palm Jumeirah en Dubai Marina. De Skyview Bar is ’s middags geopend voor de Sky Tea: een zeer luxe high tea. ‘S Avonds is het cocktailtijd in de Skyview Bar.

Cocktails met de hoofdletter C. Dat is wat je ’s avonds in de Skyview Bar kunt bestellen. De sublieme cocktails beslaan meer dan tien pagina’s op de gehele drankenkaart. De duurste cocktail kost ongeveer 1000 euro. Je krijgt dan wel een cocktail waarin een meer dan een eeuw oude cognac in verwerkt is en die geserveerd wordt in een kristallen Swarovksi-glas die je mee naar huis mag nemen. De ‘normale’ cocktails variëren in prijs van 30 tot 50 euro per glas. Daar krijg je dan wel een etagère bij met luxe lekkers om te knabbelen. Als je een tafel reserveert dan weet je niet zeker of je direct aan het raam zit. Die plaatsen worden weggegeven in de volgorde van binnenkomen. Als je al aan een tafeltjes zit en er komt een plek vrij aan het raam dan mag je meestal verhuizen.

Als je ’s avonds naar de Skyview Bar wilt gaan geldt er een minimum te spenderen bedrag per persoon, dit ligt om en nabij de 55-60 euro per persoon. Eventjes een colaatje drinken om de kosten te drukken is niet mogelijk.

Burj al Arab fotografen

De mooiste foto’s van de buitenkant maak je niet zodra je op de brug bent die naar het hotel leidt. Je krijgt dan een redelijk vertekend beeld, waardoor het prachtige gebouw opgeblazen lijkt. Overdag maak je de foto’s het beste vanaf het strand tussen Mina A’Salam en de brug naar Burj al Arab. Avondfoto’s kun je ook van hieruit maken. Tijdens het zogenaamde ‘blauwe uurtje’ maak je de foto’s het beste vanuit het Jumeirah Beach hotel of vanaf het strand voor dit hotel. Het blauwe uurtje is ongeveer 20 minuten na de officiële zonsondergang, op het moment dat de lucht donkerder is, maar nog niet helemaal donker.

De hierboven beschreven plekken om te fotograferen zijn alleen toegankelijk voor gasten van de Jumeirah hotels: Burj al Arab, Jumeirah Beach Hotel, Mina A’Salam, Al Qasr en Dar Al Masyaf. Ook gasten van de Malakiya Villas kunnen hier komen.

Meer informatie

Burj Al Arab (officiële site)
Burj Al Arab