Eten en drinken in Dubai

In Dubai kun je genieten van vele keukens en allerlei heerlijke dranken. Voor elk budget en ieders smaak is er wel iets te vinden. Westerse gasten die alcohol willen drinken die kunnen dat gewoon doen in Dubai. Niet overal en altijd, maar droog staan is niet nodig in Dubai.

Restaurant Abd El Wahab

In winkelcentrum Souk Al Bahar zit een vestiging van het Libanese restaurant Abd El Wahab. Dit restaurant behoort zonder enige twijfel tot onze favoriete plekken in Dubai om te eten. Ten eerste is het eten heerlijk. De Libanese keuken is één van de Arabische keukens. Volgens kenners is Libanees eten eigenlijk de essentie van Arabisch eten. Wie bij Abd El Wahab gaat eten die zal in ieder geval duidelijke verwantschap zien met de Turkse, Perzische, Egyptische en zelfs de Griekse keuken.

De houtskool gril zorgt voor heerlijke gerechten. Onze aanrader is de ‘meat skewers‘. Dit zijn blokjes gekruid lamsvlees die aan een spies gegaard worden boven de houtskool. Als je met een gezelschap bent is het het leukste om verschillende gerechten te bestellen en die samen te delen. Op die manier kun je met veel verschillende smaken kennismaken.

Unique selling point van Abd El Wahab is de ligging. Het restaurant ligt op de hoek van Souk Al Bahar, recht tegenover Burj Khalifa. Vanaf het terras heb je daarom een prachtig uitzicht op de hoogste toren ter wereld en de fonteinshow die in de avonduren ieder half uur getoond wordt. Wil je buiten zitten dan is reserveren een must, vooral op donderdag en vrijdag. In de hete zomermaanden is de kans veel groter dat je zonder reservering buiten kunt zitten.

Laatste pluspunt van Abd El Wahab: de prijzen. Voor eten van deze kwaliteit op zo’n mooie locatie betaal je een zeer schappelijke prijs. Voor liefhebbers van een wijntje hebben we ook goed nieuws: ze schenken hier wijn. De Libanese wijn van het huis is zeker een aanrader.

Eten en drinken in Dubai

Restaurant Al Hambra

Een stukje Spanje in Dubai. Zo voelt Al Hambra aan. Dit Spaanse restaurant is ç van de vele restaurants in Madinat Jumeirah. Al Hambra zit in hotel Al Qasr. Dat betekent dat je als een reservering nodig hebt als je geen gast van één van de hotels op het complex bent. Al Hambra zou wat betreft sfeer en uiterlijk zeker niet misstaan in Spanje. Zodra je het restaurant nadert hoor je de uitnodigende klanken van Spaanse gitaarmuziek. Eenmaal binnen of op het terras aangekomen neem je plaats aan houten tafels waarop al snel olijven en brood met aioli en tomatensalsa neergezet wordt.

De kaart is zoals je hem zou verwachten: je kunt kiezen uit tapas, verschillende soorten paella en de zogenaamde specialiteiten van de chef. Als liefhebber van de Spaanse keuken is het hier moeilijk om te kiezen. Er staat zoveel lekkers op de kaart dat je eigenlijk twee keer moet gaan.

De presentatie van het eten verdient een dikke voldoende, net als de smaak. In Spanje eten we sommige gerechten beter dan hier in Dubai, maar zeker ook weleens slechter. Al Hambra is gewoonweg een heerlijk avondje genieten van Spaans eten en sfeer. Als je de kans krijgt (en het niet te warm is), zorg er dan voor dat je een plekje op het terras hebt.